Mariska Hidding

Pak de regie op je loopbaan

Het raakt mij wanneer mensen zonder plezier naar het werk gaan. Medewerkers die veranderingen als bedreiging zien en niet weten hoe ze zelf de regie kunnen pakken. Medewerkers die als het ware stil in een hoekje gaan zitten en hopen dat de verandering wel overwaait. Helaas voor hen, de veranderingen waaien niet over. Ze zullen mee moeten veranderen. En dat kan mooie kansen bieden, voor wie dat wil zien.

Ik help organisaties en medewerkers na te denken over welke stappen nodig zijn om duurzaam inzetbaar te blijven. Dat doe ik door mee te denken op organisatieniveau, maar ook door middel van interactieve training en persoonlijke coaching in heldere taal.

Loopbaancoach

Als loopbaancoach hou ik van korte en krachtige acties. Ik kijk naar de positieve kant en werk met de deelnemers naar een oplossing, zodat de deelnemer (weer) met plezier naar het werk kan gaan. Natuurlijk heb ik een coachopleiding gedaan, ik weet graag waar ik het over heb, dus zorg ook dat ik op de hoogte ben van de nieuwe ontwikkelingen in mijn vakgebied. Ik ben NOLOC  erkend loopbaanprofessional. Dit is een beschermde titel, via toetsing en een beroepsregister zorgt Noloc voor meer betrouwbaarheid en professionaliteit.

Twinkeling in de ogen

Inmiddels heb ik heel wat mensen mogen coachen. De twinkeling in de ogen van een deelnemer die nieuwe inzichten krijgt vind ik geweldig. Ja, daar kan ik echt kippenvel van krijgen. Mensen ervaren mij als een enthousiaste en gedreven loopbaancoach. Maar dat kunnen ze het beste zelf zeggen. Raffaella schreef het volgende over mij, lees haar blog hier. Ook anderen lieten mij weten hoe ze mij ervaren hebben als coach en/of trainer, je kan hier verder lezen.

loopbaan logo

Brandweer

Ik ben 20 jaar geleden begonnen als brandweervrijwilliger en heb vervolgens diverse functies bij de brandweer uitgeoefend (beleidsmedewerker, commandant, interim leidinggevende, projectleider en loopbaancoach). Mijn laatste functie was loopbaancoach en projectleider, waarin ik te maken kreeg met het tweede loopbaanbeleid. Ik merkte wat een worsteling dit is voor medewerkers en organisaties. Sinds de zomer van 2017 ben ik gestart als zelfstandig projectleider en loopbaancoach. Ik wil dat brandweermensen tot aan hun pensioenleeftijd werken met plezier. Kijk ook een op mijn site www.brandweer-loopbaan.nl

 

Adviseur duurzame inzetbaarheid

Ik omschrijf mezelf als een enthousiaste en initiatiefrijke adviseur op het gebied van persoonlijke ontwikkeling met ruime ervaring bij de overheid, o.a. als leidinggevende en loopbaancoach.

Mijn kernkwaliteiten liggen op het vlak van betrekken, organiseren en communiceren om zo het beste uit de medewerkers en de organisatie te halen. Ik analyseer eerst wat de opties zijn, maar wil ook snel goede resultaten behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.