Organisaties

Duurzame inzetbaarheid

Staat duurzame inzetbaarheid bij jullie al op de agenda? Op welke wijze geven jullie al vorm aan duurzame inzetbaarheid? De tijd is er rijp voor.

Duurzame inzetbaarheid gaat over een werkend leven lang vitaal, competent en productief te zijn. En dat gaat niet vanzelf. Daar moeten organisaties en medewerkers over na denken.  Als projectleider of adviseur denk ik mee hoe duurzame inzetbaarheid te implementeren in de organisatie.

Met plezier naar het werk

Voor organisaties wordt het steeds belangrijker dat medewerkers met plezier naar het werk gaan, om zo bijvoorbeeld ook duurzaam inzetbaar te blijven. Medewerkers die worden ingezet op hun talenten kunnen de grootste bijdrage leveren aan de organisatie.

Plezier in het werk vind ik een noodzakelijke voorwaarde voor het werk. Zowel op individueel  niveau als op organisatieniveau. Ook voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers is werken met plezier essentieel.

In individuele trajecten of trainingen ga ik met medewerkers aan de slag om het plezier te vergroten.

✏️Loopbaancoaching

✏️Training jobcrafting

✏️Training Werken met plezier

✏️ Trainingen sollicitatievaardigheden, zoals bijvoorbeeld LinkedIn, Een cv van nu, Netwerken, Hoe schrijf je een POP, Laat jezelf zien.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact op om te bekijken wat ik voor je kan betekenen.