Plan een gratis skype / facetime sessie en krijg meteen handige tips om mee aan de slag te gaan.

Met deze tips schrijf je een persoonlijk profiel waar je mee opvalt.

8 tips voor het schrijven van een persoonlijk profiel

Heb jij op jouw cv of op LinkedIn een persoonlijk profiel? Een persoonlijk profiel geeft een persoonlijke touch aan je cv of LinkedIn. In een kort stukje laat je de lezer kennis maken met jou. Het zegt meer dan alleen een opsomming van eerder functies of opleidingen. Het zegt iets over je persoonlijkheid. 

Ik merk dat nog niet iedereen een persoonlijk profiel heeft en dat het schrijven ervan als lastig wordt ervaren. Dat kan ik goed begrijpen, ik vind het zelf ook een lastig onderdeel. Het is mij inmiddels gelukt, maar het blijft een stukje wat ik regelmatig aanvul of verbeter. Met wat praktische tips gaat het jou ook lukken om een persoonlijk profiel te schrijven. 

Persoonlijk profiel op je cv

Op je cv hoort een persoonlijk profiel. Je persoonlijk profiel maakt je cv persoonlijker en geeft weer wie jij bent, wat je kunt en waar je enthousiast door wordt. Je persoonlijk profiel staat bovenaan je cv en geeft een eerste indruk. Het is een soort geschreven elevator pitch.

In circa vijf regels vertel je wie je bent en wat je te bieden hebt. Het persoonlijk profiel wakkert de interesse van de lezer aan, waardoor de kans wordt vergroot dat je wordt uitgenodigd. 

Het profiel geeft je de kans om wat meer te vertellen over je persoonlijkheid, waar je goed in bent (vaardigheden) en wat je ambities zijn.

Persoonlijk profiel op LinkedIn

Op LinkedIn schrijf je je persoonlijk profiel in de samenvatting. Hierin wil je de lezer informeren over je persoonlijkheid, wat jij te bieden hebt op de arbeidsmarkt en welke ervaring je meebrengt. 

In je kopregel kan je jezelf al profileren, maar in je profiel heb je meer ruimte. Benut deze ruimte, het zorgt ervoor dat je beter wordt gevonden. Mensen die je profiel bekijken krijgen zo een beter idee wie je bent. 

Acht tips voor het schrijven van een persoonlijk profiel

  1. Het persoonlijk profiel schrijf je in de ik-vorm, je vertelt immers over jezelf. 
  2. Onderdelen voor je profiel: waar je goed in bent, je persoonlijke eigenschappen, wat je precies zoekt en je ambitie
  3. Laat het persoonlijk profiel geen dooddoener zijn, laat het echt iets over jou zeggen. Maak een profiel waardoor mensen jou herkennen. Bekijk andere profielen op LinkedIn eens en doe daar inspiratie op. 
  4. Gebruik persoonlijke rapportages als basis. Mogelijk heb je via je werk eens een test gedaan en daar een rapportage bij ontvangen. Hierin staan dan misschien wel eerste ideeën voor je persoonlijk profiel. 
  5. Het schrijven van een persoonlijk profiel heeft ook wat tijd nodig, dus maak een eerste opzet. Leg het opzij en bekijk het de volgende dag nog eens. Dan kan je wat bijschaven. Zo kom je stukje bij stukje tot een goed beschreven profiel. 
  6. Vraag eens aan mensen in je omgeving hoe ze jou zouden omschrijven. Dit kan mooie input geven voor je persoonlijk profiel.
  7. Wees niet te bescheiden, laat maar horen wat je zoal hebt gedaan en wat je ambities zijn.
  8. Laat anderen je profiel eens lezen. Herkennen ze jou in je profiel? Nog mooier zou het zijn als ze het profiel lezen zonder dat ze weten van wie het is en dan moeten bedenken van wie het profiel is. Zouden ze jou noemen? Ja? Dan heb je een authentiek profiel geschreven.  

Veel succes met het schrijven van jouw persoonlijke profiel. 

Add Comment