Plan een gratis skype / facetime sessie en krijg meteen handige tips om mee aan de slag te gaan.

ME-Factor geeft adviezen en workshops die helpen de duurzame inzetbaarheid te verhogen.

Duurzame inzetbaarheid; voor wie?

Sommige functies, zoals de functie van brandweerman, zijn te zwaar om tot aan de pensioenleeftijd te blijven uitoefenen. Er wordt over nagedacht hoe hierop in te spelen. Financiële middelen om de groepen medewerkers met zware beroepen eerder met pensioen te laten gaan zijn er niet. Er moeten andere oplossingen komen, zoals een verandering in de loopbaan.

Duurzame inzetbaarheid is overigens niet alleen een thema voor oudere medewerkers of voor medewerkers met zware beroepen. Ook bijvoorbeeld kantoormedewerkers moeten nadenken over hun duurzame inzetbaarheid. Hoe zorgen zij ervoor dat ze up-to-date blijven bij de ontwikkelingen en aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt? Hun werk kan ook veranderen óf verdwijnen.

We werken immers steeds langer door en de wereld verandert in hoog tempo. Een baan voor het leven bestaat niet meer, organisaties moeten tijdig veranderen om het hoofd boven water te houden. Medewerkers moeten hierin mee veranderen, beide partijen moeten aan de slag met duurzame inzetbaarheid.

Add Comment