Meld je aan voor de loopbaanberichten in je mailbox, vol inspiratie zodat jij de regie houdt op je loopbaan.

 

ME-Factor

Loopbaancoaching, starten na de vakantie

De vakantie is het moment om tot rust te komen, het moment om uit de hectiek van het dagelijks leven te stappen. De weken voor de vakantie heb je zeer waarschijnlijk uitgekeken naar je vakantie. Even geen werk en even geen gezeur aan je hoofd. 

Juist in de vakantie krijg je de tijd om je werk los te laten en na te denken. Mijmerend met een drankje op een terras of juist tijdens een gezellige activiteit kan je nadenken over je dagelijks leven. Ben je tevreden met hoe het eruit ziet? 

Wist je dat na de zomervakantie de vacaturesites veel meer worden bezocht?

Heb je na je vakantie weer zin om aan het werk te gaan of zie je ertegen op? Dat is een duidelijk signaal. Interessant wordt het dan om uit te zoeken waardoor je er wel of juist geen zin in hebt. Wat kan je hieraan veranderen? Loopbaancoaching na je vakantie kan je helpen om daadwerkelijk actie te ondernemen.

Ga niet op de automatische piloot verder

Benut je inzichten die je hebt opgedaan in je vakantie en stop ze niet weg. Het is heel gemakkelijk om na je vakantie weer gewoon verder te gaan waar je bent gebleven en het gevoel dat je iets wilt veranderen weer wegstoppen. Dat lukt mogelijk best een tijdje, maar na verloop van tijd komt dit verlangen mogelijk als een bal die je probeerde onder water te duwen met een enorme kracht boven.

Juist een verandering in je loopbaan kan tijd nodig hebben. Dit is niet iets om overhaast te doen, maar ook niet iets om weg te stoppen. Starten met werken aan je loopbaan is eigenlijk het meest handig als de nood niet heel hoog is. Start juist wanneer je een eerste knagende gevoel hebt. Dan heb je de tijd om na te denken wat je hierna wilt en welke stappen daarvoor nodig zijn. Soms kan het aanpassen van je huidige werkzaamheden al voldoende zijn om weer plezier in het werk te ervaren. 

Mogelijkheden loopbaancoaching

Ik ben Mariska Hidding, gecertificeerd loopbaancoach voor aanpakkers. Werken met plezier vind ik heel belangrijk. Het is dan ook mijn grote drijfveer om te zorgen dat de mensen met wie ik werk, ook met plezier naar hun werk gaan. Mijn coachgesprekken zijn praktisch ingesteld. Ik heb een ruime ervaring opgebouwd in het begeleiden van aanpakkers naar een nieuwe, passende functie. Ik luister met oprechte interesse naar jouw verhaal. Het leren om inzicht te krijgen in jouw talenten en te zoeken waar jij ├ęcht blij van wordt; ik vind het fantastisch!

Ben jij op vakantie gaan nadenken over je werk en of je zo wel verder wilt, neem dan vrijblijvend contact met me op. Met een Talenten Motivatie Analyse of een coachtraject kan ik je helpen om meer duidelijkheid te krijgen wat je volgende stap kan worden. Mogelijk weet je al precies wat je volgende stap gaat worden, maar wil je hulp bij het solliciteren. Ook dan kan ik je helpen. Stuur me vrijblijvend een mail: mariska@mefactor.nl en ik denk graag met je mee wat voor jou handige stappen zijn. 

Pak de regie en start jouw loopbaancoaching direct na de vakantie