Hé psst, ga jij met plezier naar het werk?

Tanja* belde me een tijdje geleden op, ze zat vast op haar werk. Ze deed het werk al ruim tien jaar en de lol was er vanaf. Het werk bood haar weinig uitdaging meer en op zondagavond keek ze op tegen de maandagmorgen, het moment dat ze weer naar het werk moest. Heel lang waren de excuses van ‘ik heb zulke leuke collega’s, het werk is lekker dichtbij, het werk is heel flexibel, ik ben er goed in’ voldoende om niet in actie te komen. Nadat ze in een week tijd meerdere keren tegen haar partner was uitgevallen om niets, besefte ze dat ze aan de slag wilde met haar loopbaan. Maar wat wilde ze? Ze wist het niet. Daarnaast was het solliciteren al een eeuwigheid geleden. Spannend, spannend, spannend. Zo kwam Tanja bij mij terecht. Na een kennismaking besloot Tanja dat ik haar mocht begeleiden als loopbaancoach.

Samen keken we tijdens het traject onder andere terug op haar loopbaan, herontdekte Tanja haar talenten en drijfveren  en stapje voor stapje kwam ze erachter waar ze blij van werd. Als loopbaancoach ondersteun ik om antwoorden te vinden op loopbaanvragen. Ik hou een spiegel voor, confronteer vriendelijk, stel heel veel vragen en moedig aan.

Voordat het traject was afgerond kwam Tanja een vacature tegen waar ze erg enthousiast over was. Met de nieuwe versie van haar cv en pakkende sollicitatiebrief reageerde ze op de vacature. Vlak nadat haar loopbaantraject was afgelopen, stuurde ze me een appje. Ze had de baan gekregen. Tanja kon weer werken met plezier.

Werk jij met plezier?

  • Ik ga meestal met plezier naar mijn werk. ja/nee
  • Ik weet wat mijn talenten zijn en kan die goed inzetten in mijn werk. ja/nee
  • Ik weet wat voor mij belangrijk is in het werk en vind dat ook terug in mijn werk. ja/nee
  • Ik ken mijn drijfveren en deze passen bij mijn functie en werkomgeving. ja/nee
  • Ik ken mijn energiegevers en energielekken en doe werk wat mij energie geeft. ja/nee
  • Ik weet wat ik wil als volgende loopbaanstap en hoe ik dat kan waarmaken. ja/nee
  • Ik ben nu en in de toekomst aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. ja/nee

Kan jij alles met ‘ja’ beantwoorden? Top, jij hebt inzicht in wat jij te bieden hebt, wat belangrijk is voor jou en denkt na over je volgende loopbaanstap. Dat gun ik een ieder.

Nadenken over je loopbaan

Heb jij één of meerdere keren een vraag met ‘nee’ beantwoord, dan kan het handig zijn daar eens over na te denken. Praat er eens over met je omgeving of lees een boek over het onderwerp. Wat kan jij eraan doen om antwoord te vinden op je vraag?

Vanzelfsprekend kan je ook contact met mij opnemen. Ik help je graag helderheid te krijgen op bovenstaande vragen. Geen ingewikkelde sessies, maar gewoon goede gesprekken en oefeningen waardoor jij weet wat je te bieden hebt, wat je wilt en hoe je daar kunt komen. Want werken met plezier, dat gun ik iedereen. Mail me op mariska@mefactor.nl

*Tanja is een gefingeerde naam.

 

Lees ook: