Wat zijn jouw plannen dit najaar?

Voor veel mensen zit de vakantie er nu echt op. In de regio Midden zijn de kinderen al weer een week naar school en dat betekent dat ook veel volwassenen weer volledig aan het werk zijn.

De periode net na de vakantie voelt voor mij altijd als een natuurlijk nieuw begin. Voor kinderen is het natuurlijk een nieuw schooljaar en dat gevoel dat ik ook vroeger had bij een nieuw schooljaar is nog niet verdwenen. Sterker nog, ik hou het lekker vast. Ik ben druk bezig met het maken van plannen voor dit najaar. Door mezelf concrete en uitdagende doelen te stellen weet ik waar ik aan wil werken. Het geeft me richting en daagt me uit.

Ik ben zo benieuwd of jij ook plannen maakt voor dit najaar. Wat wil jij bereiken op werkgebied? Ga jij concreet aan de slag met je ontwikkeling door het volgen van een opleiding of ga jij jezelf laten zien door het aanpakken van een interessante klus?

Tien tips om jouw plannen tot uitvoering te brengen

1.     Ga eens rustig zitten en denk na wat jij dit najaar wilt bereiken. Welke plannen heb jij en hoe ga je ze uitvoeren? Waarmee wil jij jezelf feliciteren op 31 december 2017?

2.     Bedenk wat het bereiken van je doelen jou brengt. Wat levert het je op? Probeer het bijvoorbeeld te visualiseren, dat houdt de motivatie hoog.

3.     Formuleer je doel positief en uitdagend. Kijk niet meer naar wat je niet wilt doen, maar kijk naar wat je wel wilt doen.

4.     Maak je doel concreet, zodat je op 31 december kunt meten of je het hebt gehaald.

5.     Bedenk welke stappen jij wilt nemen om je doel te bereiken. Bedenk als het ware een plan van aanpak.

6.     Hak je grote doelen in kleine stapjes. Elke dag een stapje vooruit, zorgt ervoor dat je bezig bent met je doel te bereiken, hoe klein het stapje ook voelt.

7.     Beloon jezelf als je een (tussen)doel hebt bereikt, hierdoor blijft het leuk.

8.     Sta regelmatig stil bij de doelen die je jezelf stelt. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Kijk vooral naar wat er al goed gaat. Dat is vaak meer dan je denkt.

9.     Deel je doelen met anderen. Mogelijk kunnen zij je ondersteunen in het behalen van doelen. Daarnaast is het uitspreken van je doelen naar anderen ook een stok achter de deur.

10. Geef niet op. Na een stap achteruit lukt het je vast weer twee stappen vooruit te zetten.

Je mag me je doelen voor dit jaar mailen, dan kom ik er eind december persoonlijk bij je op terug of je ze hebt behaald. De doelen die je stelt behandel ik natuurlijk vertrouwelijk. Mail je doelen voor dit najaar naar mariska@mefactor.nl

Ook interessant om te lezen: