Werken met plezier ☼ – werken met flow

Ken je die uren die voorbij vliegen omdat je bezig bent met iets wat je echt interesseert? Vol aandacht en met grote concentratie ben je met een taak bezig, waarbij je alles om je heen vergeet. Je geniet van waar je mee bezig bent en kijkt met voldoening terug op deze activiteit. Dit is werken met plezier in de beste vorm, je werkt dan in een flow.

Flow

De Hongaarse/ Amerikaanse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi (had deze man geen gemakkelijker naam kunnen krijgen?) beschreef in zijn onderzoek dat mensen het gelukkigst zijn wanneer zij in een flow werken.

Volgens Csikszentmihalyi wordt het gevoel van flow gekenmerkt door ten minste een aantal van de volgende acht kenmerken*:

  • Je hebt een duidelijk doel;
  • Je werkt vol concentratie en doelgerichtheid;
  • Je gaat volledig op in de activiteit en vergeet jezelf;
  • Je verliest tijdsbesef; de tijd vliegt voorbij;
  • Directe feedback: succes en falen ten aanzien van de activiteit zijn onmiddellijk duidelijk, zodat je daarop je eigen handelen direct kan aanpassen;
  • Een perfect evenwicht tussen je vaardigheden en de uit te voeren activiteit. De bezigheden zijn uitdagend, maar net niet te moeilijk om ze met succes uit te voeren.
  • Een gevoel van persoonlijke controle over de situatie of activiteit;
  • De activiteit is intrinsiek belonend, bijvoorbeeld erg leuk.

Flow ontstaat dus wanneer je werk heel leuk vindt, je bent lekker bezig en vergeet de tijd. Je hebt een duidelijk doel en werkt vol concentratie.

Werken met plezier

Voor het werken met plezier is flow een belangrijk element, het geeft je energie. Flow ontstaat door een perfecte combinatie van uitdagingen die passen bij je vaardigheden. Zijn er te weinig uitdagingen dan ga je je vervelen, is de uitdaging te groot  dan ontstaat er stress of zelfs angst. Hoe is bij jou je flow in je werk?

Enkele tips voor meer flow in je werk

·       weten wat je vaardigheden en talenten zijn

·       weten welke activiteiten je leuk vindt

·       duidelijke en uitdagende doelen stellen

·       met aandacht werken aan je doelen

·       je doelen opknippen in kleinere, uitdagende en concrete activiteiten

Juist bij het weten wat je vaardigheden en talenten zijn, merk ik dat mensen dat soms lastig vinden te benoemen. Ze zijn soms vooral bezig geweest te overleven, zo leuk vinden ze het werk niet meer, maar ze zetten door. Daardoor is er geen aandacht geweest voor het stellen van duidelijke en uitdagende doelen en hebben ze geen goed beeld meer waar ze energie van krijgen. Herken je jezelf hierin? Gun jezelf de tijd en ruimte om hier eens goed voor te gaan zitten. Waar kreeg je eerder wel energie van? Waar krijg of kreeg je complimenten over? Mocht je het zelf lastig vinden om hier nu antwoord op te verzinnen, ik help je graag. Stuur me een e-mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

*bron: Wikipedia