Werken met plezier: dat doe je zo!

Uiteraard is het belangrijk dat je altijd met plezier naar je werk gaat. Dan weet je dat je iets doet wat je écht leuk vindt en waar je hart ligt. De missie van ME-factor is dat iedereen weer met plezier naar zijn/haar werk gaat en daar helpt Mariska Hidding van ME-factor je dan ook graag bij. In dit artikel lees je enkele tips over hoe jij met plezier naar je werk toe gaat.

1.Zorg ervoor dat je uitgerust bent.

Wellicht klinkt dit voor de meesten ‘normaal’, maar het werkt echt! Wanneer je uitgerust bent, sta je automatisch met een positiever gevoel op en ga je met een fijner gevoel richting je werk.

2. Zoek uitdagingen binnen je werk.

Wanneer je voelt dat je binnen je huidige functie in een sleur zit, kan het helpen om een nieuwe uitdaging binnen je werk te zoeken. Bekijk bijvoorbeeld of je kunt helpen met het organiseren van een evenement, of je kunt helpen bij een project of bij eventuele andere dingen. Overleg met collega’s en zoek de uitdaging!

3. To do lijstjes maken.

Wanneer je een baan hebt waarbij het nogal eens chaotisch kan zijn, kan het helpen om een to do lijstje voor die dag te maken. Het is namelijk erg leuk om dingen af te strepen die klaar zijn. Zo heb jij een doel voor de dag waar je naar toe kan werken, en dat werkt positief!

4. Socializen met je collega’s.

Mensen zijn sociaal, het is daarom ook goed om te socializen met mensen om je heen: je collega’s dus! Maak eens een extra praatje in de gang of bij de koffieautomaat. Lunch met een groepje samen of maak een wandeling in de pauze. Even kletsen kan je hoofd leeg maken en goed contact zorgt voor een fijne sfeer op je werk.

Mocht je het lastig vinden om met plezier naar je werk te gaan, kan ME-factor je uiteraard helpen. Neem contact met Mariska op via info@mefactor.nl, dan bespreken jullie samen de mogelijkheden.

Deze gastblog is geschreven door Martje Boselie.