Mariska Hidding

De afgelopen twintig jaar heb ik heel wat verschillende functies uitgevoerd  en steeds vond ik het werken met plezier heel belangrijk, van mezelf en van de mensen met wie ik werk. Ik breng immers heel wat uren werkend door en het heeft bovendien invloed op hoe ik me ook buiten werktijd voel. Zonde als werk dan niet leuk is.

Ik heb zelf ook een periode gekend dat ik met tegenzin naar mijn werk ging. In die periode was er niet echt werk voor me, een beetje doen alsof ik druk bezig was is niets voor mij. Ik voelde me nutteloos en sleeptje me door de dagen. Dat was klote, ik was thuis chagrijnig en het beetje werk dat ik had, kostte me ontzettend veel energie. Met weinig energie ging ik naar mijn werk en leeggezogen kwam ik weer thuis. Zo kon het niet langer doorgaan en ik ben gaan onderzoeken waardoor het kwam. Die zoektocht gaf mij helderheid wat voor mij belangrijk is en wat ik nodig heb om te werken met plezier.

Loopbaancoach

Inmiddels heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd om anderen te helpen met loopbaanvraagstukken. Fantastisch vind ik het als ik een ander kan helpen om meer inzicht in zichzelf te krijgen en een bijdrage kan leveren in meer werkplezier. Ik doe nu werk waar ik veel energie van krijg en dat gun ik anderen ook.

Goed om over mij te weten

Ruim twintig jaar geleden ben ik begonnen als brandweervrouw. Een geweldige tijd, waar ik met veel plezier op terugkijk. Na mijn studie heb ik diverse functies vervuld bij de brandweer, van beleidsmedewerker tot commandant tot loopbaancoach. Nog steeds vind ik de brandweer een geweldige organisatie met heerlijke mensen.

Ambitieus ben ik altijd geweest, op het vwo heb ik hard moeten werken om mijn diploma te halen. Maar dat zorgde er wel voor dat ik retetrots was en ben op dat diploma. Ook in mijn werk ben ik nog steeds ambitieus, ik ga tot het uiterste om goed werk af te leveren.

Allergisch ben ik voor mensen die zich als slachtoffer opstellen. Mensen die vooral boos zijn op de situatie en wat hen wordt aangedaan. Mopperen en klagen over het systeem, maar zelf geen actie ondernemen.

Inmiddels heb ik heel wat mensen mogen coachen. De twinkeling in de ogen van een deelnemer die nieuwe inzichten krijgt, vind ik geweldig. Ja, daar kan ik echt kippenvel van krijgen.

Ik ben blij met mijn eigen kantoor, waar ik loopbaandeelnemers kan ontvangen. Ook mijn kinderen komen er graag tussen de middag lunchen.

Werken met plezier, voorbij de middelmatigheid

Regelmatig spreek ik mensen die het eigenlijk niet meer naar hun zin hebben op het werk. Dan worden als pluspunten de collega’s, de korte reisafstand en de veiligheid van deze vaste baan genoemd, terwijl ze nauwelijks energie uitstralen. Ik gun het mensen om echt met plezier naar het werk te gaan, voorbij de middelmatigheid. Een baan te creëren waar je jezelf optimaal kunt inzetten.

Als je me zou kennen dan weet je dat ik ..

  • getrouwd ben met de liefste man en moeder ben van drie kinderen
  • graag bezig blijf met mezelf te ontwikkelen, mijn nachtkastje ligt vol half uitgelezen boeken
  • te veel volg wat anderen schrijven op social media, ik vind het interessant wat anderen doen en bezighouden, waardoor ik veel te lang bezig ben op social media
  • te weinig sport
  • dol ben op muziek van het foute uur, cappuccino en Pepsi Max

Ik wil kennismaken

Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen om te werken met plezier, stuur dan een e-mail via bovenstaande button. Ik neem dan binnen 48 uur contact met je op. Ik kijk uit naar je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.