HR-nieuwsberichten voor de veiligheidsregio’s

Beste HR-adviseur of leidinggevende,

Diverse maatschappelijke ontwikkelingen maken het werken aan duurzame inzetbaarheid urgent. Daarnaast zijn er nog ten minste drie ontwikkelingen specifiek voor de veiligheidsregio. Als eerste is het uitvoeren van het tweede loopbaanbeleid voor de operationele dienst te noemen. Steeds meer regio’s gaan hier serieus mee aan de slag. Ten tweede de invoering van PPMO en de mogelijkheid dat medewerkers deze test niet halen en op zoek moeten naar een andere functie. Ten derde de ontwikkelingen binnen het vakgebied risicobeheersing, waardoor de inhoud van het werk sterk verandert. Zo maar drie thema’s in een reeks van ontwikkelingen die spelen bij de veiligheidsregio’s.

Duurzame inzetbaarheid is de mate waarin een medewerker zijn of haar huidige en toekomstige werk kan en wil blijven uitvoeren. Het is belangrijk dat een medewerker gezond, vitaal en met werkplezier zijn pensioenleeftijd haalt.

De afgelopen jaren heb ik veel nuttige informatie verzameld over tweede loopbaanbeleid en duurzame inzetbaarheid voor veiligheidsregio’s. Die informatie wil ik met je delen. Graag wil ik je uitnodigen voor de ‘ HR-nieuwsberichten voor de veiligheidsregio’.

Hieronder alvast enkele onderwerpen die aan bod komen:

  • Leiding geven aan duurzame inzetbaarheid;
  • Zeven competenties van leidinggevende die waardevol zijn bij duurzame inzetbaarheid;
  • Hoe kan loopbaanbeleid bij de brandweer vorm krijgen?;
  • Interventies om duurzame inzetbaarheid te bevorderen

Met deze waardevolle informatie kan jouw organisatie eenvoudig aan de slag met duurzame inzetbaarheid.

Aanmelden voor de HR-nieuwsbrief voor de veiligheidsregio kan hier.

Aanmelden HR-nieuwsbericht