Plan een gratis skype / facetime sessie en krijg meteen handige tips om mee aan de slag te gaan.

sollicitatie survival checklist

Online training
“Solliciteren met succes”

Je staat op het punt om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Misschien ben je zelfs al een tijdje aan het solliciteren. Aan alles voel je dat het tijd is voor een volgende stap op werkgebied. Wellicht heb je ooit een cv gemaakt en een standaard sollicitatiebrief kan je ook nog wel schrijven. Toch vind je het lastig om op te vallen. Uiteindelijk wil je toch dat jouw sollicitatie blijft hangen, zodat je vol vertrouwen de sollicitatieprocedure in gaat. Speciaal voor aanpakkers zoals jij, heb ik de online training “solliciteren met succes” ontwikkeld.

De juiste baan vinden

De juiste baan vinden lijkt al een uitdaging op zich. Maar wist je dat het echt niet zo moeilijk is om een goede eerste indruk te maken? In de laagdrempelige online training gaan we in 10 stappen zorgen dat jij zelfverzekerd de arbeidsmarkt op gaat. We starten bij het begin, zodat je op de hoogte bent van alle sollicitatietips van deze tijd. Je leert niet alleen om een cv te maken dat écht opvalt, ook leer je hoe je vol vertrouwen een sollicitatiegesprek voert. Door middel van werkbladen, filmpjes, checklists en voorbeelden kun je zorgen dat jij klaar bent voor jouw droombaan!

sollicitatie survival checklist

Onlinetraining
“Solliciteren met succes”

Je staat op het punt om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Misschien ben je zelfs al een tijdje aan het solliciteren. Aan alles voel je dat het tijd is voor een volgende stap op werkgebied. Wellicht heb je ooit een cv gemaakt en een standaard sollicitatiebrief kan je ook nog wel schrijven. Toch vind je het lastig om op te vallen. Uiteindelijk wil je toch dat jouw sollicitatie blijft hangen, zodat je vol vertrouwen de sollicitatieprocedure in gaat. Speciaal voor aanpakkers zoals jij, heb ik de online training ‘solliciteren met succes’ ontwikkeld.

De juiste baan vinden

De juiste baan vinden lijkt al een uitdaging op zich. Maar wist je dat het echt niet zo moeilijk is om een goede eerste indruk te maken? In de laagdrempelige online training zorgen we in 10 stappen dat jij zelfverzekerd de arbeidsmarkt op gaat. We starten bij het begin, zodat je op de hoogte bent van alle sollicitatietips van deze tijd. Je leert niet alleen om een cv te maken dat écht opvalt, ook leer je hoe je vol vertrouwen een sollicitatiegesprek voert. Door middel van werkbladen, filmpjes, checklists en voorbeelden kun je zorgen dat jij klaar bent voor jouw droombaan!

Hoe schrijf je een goed persoonlijk profiel op je CV?

Na de training 'Solliciteren met succes' weet je:

 • Hoe je een succesvolle sollicitatiebrief schrijft
 • Waar een cv van deze tijd aan moet voldoen om op te vallen
 • Hoe je netwerken kunt inzetten om de juiste baan te vinden
 • LinkedIn in te zetten om je kansen te vergroten
 • Hoe jij jezelf het best kan presenteren tijdens sollicitatiegesprekken
 • Waar jij de juiste vacatures kunt vinden
 • Hoe je zelfverzekerd én professioneel overkomt

Voor wie is de onlinetraining geschikt?

De online training Solliciteren met succes is geschikt voor mensen (m/v) die:

 • op zoek gaan of zijn naar hun ideale baan;
 • al een tijdje aan het solliciteren zijn en het lastig vinden om op te vallen;
 • goed voorbereid de arbeidsmarkt op willen;
 • willen leren om zichzelf goed te presenteren tijdens sollicitaties;
 • bereid zijn om tijd te investeren in een goede voorbereiding;
 • gemotiveerd zijn en de handen uit de mouwen willen steken om hun ideale baan te vinden!
ME-Factor geeft adviezen en workshops die helpen de duurzame inzetbaarheid te verhogen.
ME-Factor geeft adviezen en workshops die helpen de duurzame inzetbaarheid te verhogen.

Voor wie is de onlinetraining geschikt?

De online training Solliciteren met succes is geschikt voor mensen (m/v) die:

 • op zoek gaan of zijn naar hun ideale baan;
 • al een tijdje aan het solliciteren zijn en het lastig vinden om op te vallen;
 • goed voorbereid de arbeidsmarkt op willen;
 • willen leren om zichzelf goed te presenteren tijdens sollicitaties;
 • bereid zijn om tijd te investeren in een goede voorbereiding;
 • gemotiveerd zijn en de handen uit de mouwen willen steken om hun ideale baan te vinden!
Met plezier naar je werk! loopbaancoach

Over Mariska- Loopbaancoach voor aanpakkers

Werken met plezier is voor mij het aller-allerbelangrijkste. En dat gun ik jou ook!

Als loopbaancoach begeleid ik aanpakkers die op zoek zijn naar een andere baan, vastlopen op hun huidige werk of behoefte hebben aan een sparringpartner die onbevooroordeeld meekijkt. Nadat ik opgroeide op het hoveniersbedrijf van mijn vader, ging ik werken bij de brandweer. Nog steeds is het coachen van brandweermannen (m/v) een onderdeel van mijn werkzaamheden. Want ik werk graag met mensen die hun handen uit de mouwen steken en moeite willen doen om tot een gewenst resultaat te komen.

Omdat ik weet dat veel mensen het lastig vinden om op te vallen op de arbeidsmarkt, heb ik een laagdrempelige online training ontwikkelt. Een training die je thuis in je eigen tempo kan volgen, precies wanneer jij het wilt. Daarbij kun je kiezen voor een steuntje in de rug in de vorm van feedback of extra begeleiding. Ik kijk ernaar uit om je te helpen!

Solliciteren met succes: de modules

Module 1 Klaar voor de arbeidsmarkt

1. Klaar voor de arbeidsmarkt

De eerste belangrijke stap bij het solliciteren is dat je klaar bent voor de arbeidsmarkt. Wat moet je op orde hebben om te gaan starten met het solliciteren? Je gaat er in deze module mee aan de slag.

 

Module 2 Jezelf presenteren

2. Jezelf presenteren

Om succesvol te kunnen solliciteren, moet je jezelf kunnen presenteren. In deze module ga je jouw persoonlijk profiel helder krijgen, maar ga je ook aan de slag met jouw personal branding.

 

Module 3 Een overtuigend cv

3. Een overtuigend cv

Je cv is nog steeds een belangrijk middel in je sollicitatietraject. Met je cv (en brief) wil je dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dus zorg dat je cv positief opvalt en voldoende aanleiding geeft om verder te kijken.

Module 4 Gebruik van LinkedIn

4. Gebruik van LinkedIn

LinkedIn mag niet ontbreken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe functie. In deze module bekijk je wat de toegevoegde waarde van LinkedIn is en wat je in ieder geval op orde moet hebben voor een goed basisprofiel.

Module 5 Het nut van netwerken

5. Het nut van netwerken

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan je absoluut niet om netwerken heen. Netwerken is dé manier om een nieuwe functie te vinden. Echt, het is gemakkelijker dan je denkt. Dat ga je in deze module ontdekken.

 

Module 6 Passende vacatures vinden

6. Passende vacatures vinden

Je bent helemaal klaar om jezelf op de arbeidsmarkt te presenteren. Je weet wat je wilt, je hebt je cv aangepast en je LinkedIn is up-to-date. Maar waar ga jij jouw perfect passende vacature vinden? In deze module ga jij jouw plan maken om passende vacatures te vinden.

Module 7 Sollicitatie activiteiten

7. Sollicitatie activiteiten

Solliciteren is hard werken. Er gaat veel tijd zitten in een goede voorbereiding. In deze module krijg je een beeld wat er allemaal bij het solliciteren komt kijken en hoe jij deze activiteiten goed kunt organiseren en voorbereiden.

 

Module 8 Een goede motivatiebrief

8. Een goede motivatiebrief

Het solliciteren verandert, maar nog veel organisaties vragen om een motivatiebrief. Het is handig om te weten wat je zoal in je motivatiebrief kan schrijven. In deze module krijg jij daar alle tips voor.

 

Module 9 Het sollicitatiegesprek

9. Het sollicitatiegesprek

Goed nieuws! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Hoe zorg je er nu voor dat je ook tijdens het gesprek goed voor de dag komt? Met de tips uit deze module moet dat zeker gaan lukken.

Module 10 Volhouden

10. Volhouden

Je hebt alle voorgaande stappen opgevolgd en op orde en hebt al een aantal keer gesolliciteerd. Helaas is het nog niet gelukt om een nieuwe functie te vinden. In deze module krijg je handige tips om vol goede moed verder te gaan.

Pakketten onlinetraining – doe het op jouw manier!

Omdat iedereen op een andere manier werkt, is de training opgedeeld in drie pakketten. Als je behoefte hebt om zelfstandig aan de gang te gaan, maar wél op een manier die effectief is, kun je kiezen voor de basistraining.

Vind je het fijn om feedback te ontvangen op je brief en cv? Dan raad ik je aan om de basis plus training te kiezen. Natuurlijk vind ik het heel leuk om je een extra steun in de rug te geven, daarom bied ik ook een premium training aan, waarbij je feedback én twee coachafspraken krijgt.

Basis pakket

half jaar
49,- euro

Een complete online sollicitatietraining, zodat jij kan solliciteren met succes. Deze training bevat:

 • 10 online modules (met een half jaar toegang);
 • 7 handige checklists;
 • een lijst met de meest populaire vacaturesites;
 • diverse sollicitatiebrieven ter inspiratie;
 • voorbeelden voor je persoonlijk profiel;
 • voorbeeld cv;
 • 10 praktische opdrachten;
 • video’s met uitleg.

Basis plus

half jaar
184,- euro
 • Een half jaar toegang tot de online sollicitatietraining (zie basis voor de inhoud).
 • Persoonlijke feedback op je cv en motivatiebrief per e-mail (één ronde) of een oefen sollicitatiegesprek van één uur.

Premium

half jaar
398,- euro
 • Een half jaar toegang tot de online sollicitatietraining (zie basis voor de inhoud).
 • Persoonlijke feedback op je cv en motivatiebrief per (één ronde)
 • Twee persoonlijke coachgesprekken van één uur, waarin we bijvoorbeeld je sollicitatiegesprek kunnen oefenen. Tijdens de coachgesprekken krijg je een boost voor meer zelfkennis.
Lees hoe anderen de coaching van Mariska Hidding van ME-Factor in Leidschendam, omgeving Den Haag, hebben ervaren. Misschien is dit ook iets voor jou?

Lees hieronder hoe anderen de sollicitatiehulp ervaarden.

Training geeft duidelijk inzicht en houvast

"Ik heb de sollicitatie training van Mariska als zeer prettig en nuttig ervaren. Er wordt je stap voor stap duidelijk gemaakt aan welke zaken je allemaal moet denken. Dat waren er heel wat, dus ruim van tevoren hiermee beginnen is echt een must. De hele procedure geeft je veel houvast wat je nodig hebt zeker in een tijd van solliciteren. De diverse filmpjes gaven mij een duidelijk inzicht en de nodige teksten per hoofdstuk waren een prima handleiding. Fijn dat je makkelijk alles kan herhalen, filmpjes gewoon even kan aanklikken en hup de info stroomt je toe. Mooie en duidelijke training. Ik heb deze training als heel fijn ervaren mede dat ik echt niet meer wist hoe solliciteren gaat anno 2020. Door de persoonlijke zorg, gedrevenheid, en positieve benadering heb ik dit als zeer prettig ervaren.

Marten

“Mariska heeft mij in een paar sessies geholpen om mijzelf beter te presenteren bij sollicitatiegesprekken. Ze is betrouwbaar, eerlijk en prettig om mee te werken. Een echte vakvrouw die enorm veel plezier heeft in haar vak en dus in het helpen van mensen, waardoor je als klant je heel makkelijk snel op je gemak voelt.”

Kim

“Mariska is een heel goede en positieve coach. Dankzij haar werkboek en kritische vragen ben ik meer te weten gekomen over mezelf en mijn carrièrewensen. Dankzij haar tips heb ik een goede cv en sollicitatiebrief geschreven en ben ik aangenomen op een functie die ik graag wilde bemachtigen!”

Monique

“De gesprekken hielpen me in het goed opstellen van een sollicitatie/motivatiebrief en hoe je een gesprek moet voorbereiden/benaderen. Ik had al 10 jaar niet meer gesolliciteerd. De gesprekken waren zeer leerzaam en praktisch. Ik heb onze gesprekken ervaren als een prima basis ter voorbereiding voor een sollicitatie procedure. Mariska, je bent prettig om mee samen te werken. Je kan snel schakelen als er een ‘tandje’ bijgezet moet worden. Een mensen mens, Respectvol.”

René

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Stuur me dan een mailtje

Contact:

Me-Factor
Mariska Hidding
KVK-nummer: 60049545

Bezoekadres op afspraak:
Vlietweg 15
2266 KA Leidschendam

info@mefactor.nl

06- 22 47 39 86

Volg mij:

Loopbaancoach brandweer

Werk jij bij de brandweer? Als dé loopbaancoach voor de brandweer help ik je graag bij de volgende stap. Kijk op deze site.