Referenties

De afgelopen jaren heb ik heel wat mensen mogen coachen. Lees hier de ervaringen die zij hebben met mij als loopbaancoach:

Ilona: “Het traject heeft mij heel veel opgeleverd. Door de opdrachten en de gesprekken met jou ben ik veel over mijzelf te weten gekomen en heb ik inzicht gekregen in wat ik met mijn werk wil. Voordat ik aan het traject begon, dacht ik dat het voor mij tijd was om het roer qua werk om te gooien. Tijdens het traject ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk blij ben met waar ik zit, maar dat ik mijn werk en takenpakket anders moet inrichten. Dat was voor mij echt een eyeopener en ik had van te voren niet gedacht dat dat het resultaat van het traject zou zijn.”

Maaike: “Afgelopen half jaar heb ik veel gehad aan mijn coachingsgesprekken met jou. Ik richt mij nu vooral op hetgeen wat ik leuk vind en waar mijn talenten liggen. Hierdoor heb ik veel meer plezier in mijn werk gekregen waar ik je nog steeds erg dankbaar voor ben.”

Mirthe: “Positief algeheel gevoel over de gesprekken. Mariska stelt op het juiste moment vragen en haakt in op wat ik zeg. Tegelijkertijd is zij to the point en praktisch, dit staat mij erg aan.”

Sander: “Voel me beter in mijn vel en kan sneller en adequater reageren op de situatie / personen. Natuurlijk kan het altijd beter maar dat zie ik nu als een leerproces wat tijd kost. Het stemmetje op mijn schouder is nu positief ingesteld ipv “dat heb je weer verklooit” Bij deze wil ik je hartelijk bedanken voor je hulp, luisterend oor, zelfreflectie en opdrachten.”

Marloes: “Ik heb Mariska ervaren als een prettige coach, ze is helder en duidelijk en liet mij tijdens de coaching (m.b.v. het APK-spel) volledig in mijn waarde. Er was een sfeervolle omgeving en Mariska straalde positiviteit en vertrouwen uit! Ik gun iedereen zo’n coach!”

Hassnae: “Ik heb Mariska de afgelopen maanden als een zeer prettige en inspirerende coach ervaren. Zij heeft een spontane en motiverende wijze van coachen in heldere taal. Tijdens de workshops, waaronder de workshop Personal Branding, heb ik veel nuttige tips kunnen krijgen. Ik kan Mariska dus van harte aanbevelen als trainer en coach!”

Carel: “Werkende met Mariska heb ik haar leren kennen als een enthousiast en oprecht persoon. Haar workshops bieden je een kijkje in de spiegel en zijn een goede reflectie op jezelf, maar geven daarnaast ook een inzicht in hoe je collega’s zichzelf en elkaar bekijken. Mariska is zodoende een verrijking voor een organisatie en de personen met wie zij samenwerkt.”

Robin: “Ik heb Mariska leren kennen naar aanleiding van het bijwonen van de workshops ‘Wat wil ik?- Wat kan ik? en Hoe laat ik mezelf zien?’, die zij als trainster gaf. Mariska is een bijzonder vrolijke en positief ingestelde trainster, die door middel van haar creatieve en interactieve methodes ervoor weet te zorgen dat je als deelnemer een compleet inzicht krijgt in je eigen identiteit en doelstellingen. Verder slaagt zij erin om de deelnemer te motiveren zodat hij/zij hiermee actief aan de slag gaat.”

Eva: “Ik ken Mariska als iemand die kan coachen en samenwerken met een enorme dosis enthousiasme en positiviteit. Mariska focust zich op de kracht van een ieder en laat mensen in zichzelf geloven. Ze is een van de meest ambitieuze mensen die ik ken. Door haar doorzettingsvermogen maakt ze haar eigen dromen waar en heeft ze al veel bereikt wat ook als inspiratiebron geldt voor vele anderen. Mariska laat zien dat alles mogelijk is! Zij weet van aanpakken en kan mensen inspireren op een hele professionele manier. Ik ben Mariska dan ook altijd erg dankbaar dat ze altijd meedenkt en aan je denkt als zij kansen ziet.”

Reacties workshops:

 • Prettig, informatief en activerend.
 • Kort en krachtig en uitnodigend tot actie (inspirerend)
 • Informatief, verhelderend en inzichtelijk
 • Informeel en van een hoog professioneel gehalte.
 • Positief, leuk overzichtelijke presentaties en 3 leerzame avonden
 • Duidelijke enthousiaste uitleg
 • Heel informatief en nuttig, vooral om een idee te krijgen over de hedendaagse manier(en) om werk te vinden.
 • Zeer verrassend! Ik heb veel informatie van je gekregen. Uitgebreide avonden. Je nam de tijd om vragen te beantwoorden en kijkt niet op de klok en hand-out nagestuurd. Prima tips en ik kan er gelijk mee aan de slag.
 • Je geeft aandacht en hebt een prettige presentatie gegeven. Zeer verzorgd.
 • Professioneel advies in een ongedwongen setting.
 • Veel nuttige tips die gebaseerd zijn op hoe de huidige arbeidsmarkt werkt.
 • Onwijs bedankt voor een zeer boeiende en leuk opgezette workshop met veel interactie tussen jullie en de medecursisten. Vooral het ontdekken van elkaars talenten tijdens de een op een gesprekken waren zeer bijzonder om te doen. Mijn hartelijk dank daarvoor.
 • Ik vond Mariska Hidding een zeer inspirerend en bevlogen spreker die het doel van de workshop en de planning niet uit het oog verloor. Veel dank voor de mooie workshop.
 • Complimenten voor de de gastspreker! We zijn flink aan het werk gezet, met leuke opdrachten!

Wil jij ook aan de slag met je loopbaan, mail me direct! Dan bespreken we wat ik voor jou kan betekenen.

Ik wil graag vrijblijvend contact