ME-Factor

Overstap beroepen brandweer

Sommige brandweermannen weten precies wat de volgende stap gaat worden als zij de bezwarende functie gaan verlaten. Anderen hebben totaal geen idee. 

Het UWV publiceerde eerder voorbeelden van overstapberoepen. Een overstapberoep zien zij als een beroep dat je kan kiezen vanuit een bepaalde functie. Zij kozen 16 beroepsgroepen waar nu minder werk te vinden is. Ik heb dit als inspiratie gebruikt en voor de brandweer een overzicht gemaakt van overstapberoepen voor brandweermensen die een functie zoeken na de bezwarende functie bij de brandweer. 

De vaardigheden van jou als brandweermens komen natuurlijk ook goed van pas in een andere baan, misschien wel voor een functie waar je helemaal nog niet aan hebt gedacht. Om hierbij te helpen geef ik je hiermee voorbeelden van enkele overstapberoepen. Het zijn overstappen die mensen de afgelopen jaren hebben gemaakt en op dit moment betere baankansen bieden. Ze zijn bedoeld ter inspiratie en geven geen volledig beeld van alle mogelijke overstappen. 

Ik heb een aantal beroepen gekozen, maar ben benieuwd welke mogelijkheden jij ziet. Dan kan ik deze verwerken in een volgende versie. Welk overstapberoep mag niet ontbreken op deze lijst? 

Update document overstap beroepen: juli 2023