Brandweer

De brandweer loopbaancoach

Sinds 2014 ben ik loopbaancoach en vind ik het heerlijk om mensen te begeleiden bij hun loopbaanvragen.

In 1997 ben ik mijn loopbaan begonnen als (vrijwillig) brandweervrouw, doorgegroeid naar brandweercommandant en inmiddels ben ik ruim 10 jaar loopbaancoach. Ook ik heb dus diverse loopbaanstappen gemaakt. Voor mijn complete overzicht aan functies, zou ik even gluren op mijn LinkedIn profiel.

De afgelopen jaren heb ik vele brandweermensen uit diverse veiligheidsregio’s gecoacht.

Gaan als de brandweer

Ben je werkzaam binnen de brandweer en wil je aan de slag met jouw loopbaan? Nadenken welke volgende stap bij jou past en hoe je dat kan realiseren. Mogelijk wil je doorgroeien, maar weet je niet precies wat je mogelijkheden zijn. Of misschien weet jij precies wat je volgende stap wordt, maar kan je hulp gebruiken bij je sollicitatie.

Allemaal goede redenen om in gesprek te gaan met een loopbaancoach, omdat het soms niet lukt om in je eentje antwoorden te krijgen op je vragen. Een loopbaancoach kan je dan helpen. Alle topsporters hebben een coach en ook in het bedrijfsleven hebben de CEO’s een coach.

Ik help je duidelijkheid te krijgen, een plan te maken en ben een stok achter de deur. Ik ben brandweer loopbaancoach en help jou met je loopbaanvragen.

Werk jij bij de brandweer?
Als dé loopbaancoach voor de brandweer help ik je graag bij de volgende stap.

Niet tot aan pensioen op de rode auto

De belangrijkste reden om met jou in gesprek te gaan is dat ikzelf ook goed moet nadenken over mijn toekomst. Ik weet dat ik niet tot aan mijn pensioen op de rode auto mag blijven. Er zijn nog een paar jaar in te vullen tussen van de auto af en het pensioen. In die tijd wil ik wel net zo’n mooi werk hebben als dat ik nu heb. Door de gesprekken heb ik weer iets gevonden waar ik mijn laatste jaren weer energie uit kan putten. Ik heb de gesprekken als zeer prettig en constructief ervaren, jij wist met de juiste vraagstelling mij aan het denken te zetten en daardoor is iets moois ontstaan. Ik vond je zeer vriendelijk en prettig om een gesprek mee te voeren.

Henk

Gesprekken als positief ervaren

Ik heb de gesprekken als zeer positief ervaren. De gesprekken hebben een positieve bijdrage geleverd voor mij. Bewustwording en nadenken over de toekomst. Tijdens de gesprekken was er een ongedwongen sfeer en dat vind ik prettig. Alle vragen kunnen gesteld worden en dat is prima zo. Ga vooral zo door.”

John

Prettig persoon

Mariska, ik heb je ervaren als een heel prettig persoon die altijd met een luisterend oor klaar stond. De opdrachten uit het werkboek hebben mij een heel goed beeld gegeven over mijn eigen persoon. Ik heb nu een rode draad gevonden in wat ik wel en niet wil in een nieuwe baan. Ik heb geleerd wat mijn zwakke en sterke punten zijn. Ik kan het iedereen aanraden om een loopbaan traject te starten. Groeten en veel dank voor je perfecte hulp

Ronald

Coaching buiten eigen organisatie

Onlangs heb ik een loopbaancoaching mogen volgen bij Mariska. Ik heb bewust gekozen voor een loopbaancoaching buiten mijn eigen organisatie. Mijn vraag was, met een zo open mogelijke blik de coaching te volgen. En echt te ontdekken wat mijn kwaliteiten, mogelijkheden en wensen zijn. Dit is goed gelukt. De kracht van Mariska ligt, wat mij betreft, in het begrijpen van brandweermensen. (wij zijn toch net iets anders) Hierdoor heb ik het gevoel dat Mariska mij goed begreep in waar ik op vast liep. En door middel van goede testen, opdrachten en gesprekken mij op het spoor van een loopbaanplan heeft kunnen zetten waar ik 100% achter sta

Niels

Traject aanbevelen

Ik kan iedere brandweerman of vrouw dit traject aanbevelen bij jou omdat je jij je echt kunt verplaatsen in dit vak en daardoor de begeleiding op maat kunt maken en verschillende vacatures onder de loep neemt die na ons vak heel mooi aan zouden sluiten. Je bent een laagdrempelig, sociaal en vriendelijke vrouw die zich goed in de begeleidende persoon kan verplaatsen en zeker als je als persoon uit de brandweer wereld komt. Ik voelde mij door jou begrepen en dat zorgt voor groei, ik zou het zo weer over doen. Ik heb het als zeer positief ervaren en (nog) beter inzicht in mij zelf gekregen en ook meer zelfvertrouwen.

Anne

Ik had geen idee hoe ik interessant zou kunnen zijn voor de arbeidsmarkt

Het werd tijd om zo langzamerhand serieus aan mijn loopbaanplan te gaan werken en merkte al snel dat ik vastliep met mijn visie. Mijn blikveld was veel te smal en had geen idee hoe ik interessant zou kunnen zijn voor de arbeidsmarkt. En door mijn smalle blikveld ook niet goed een idee welke beroepen me aan zouden kunnen spreken, waar mijn capaciteiten liggen en wat bij mij past. Ik heb het coachingstraject positief ervaren mede door een rustige opbouw naar het uiteindelijke doel. Door het traject heb ik een beter inzicht in mezelf gekregen en daarnaast een beter inzicht in de arbeidsmarkt. Er is meer dan alleen de brandweer. Mijn hart ligt bij de brandweer, maar er is meer waar mijn hart een prima plekje kan vinden.

Joost

Twijfel je of loopbaancoaching iets voor jou is? Plan dan een vrijblijvend gesprek met mij in. Je kunt me het hemd van het lijf vragen, en ik help je graag om de juiste keuze te maken.

© 2024 ME-Factor | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Webdesign: Mazgon Design | Photoshoot: Prisca Visser