ME-Factor

Vijf redenen voor een LinkedIn profiel

Heb je nog geen LinkedIn profiel en twijfel je of je misschien toch een profiel moet aanmaken? Ik kan alleen maar zeggen: doen! In Nederland zijn 4,4 miljoen LinkedIn gebruikers, het is een van de grootste social media platforms van Nederland. LinkedIn is al jaren een gewaardeerd social mediakanaal voor zakelijke berichten. Het is eigenlijk je online visitekaartje. In dit artikel deel ik vijf redenen waarom je nu een LinkedIn profiel moet aanmaken. 

LinkedIn is geen Facebook

De meest gehoorde reden waarom iemand geen LinkedIn profiel wil, is omdat hij bijvoorbeeld ook geen Facebook profiel heeft. Berichten plaatsen over wat je hebt gegeten of wat je hebt gedaan vinden ze onzin. Maar LinkedIn is absoluut geen Facebook, LinkedIn is een zakelijk netwerk, waar berichten worden gedeeld over het werk. Vacatures, maar ook artikelen over je vakgebied. 

Netwerk benutten

‘Maar ik heb al WhatsApp, daarmee hou ik contact met mijn netwerk’ is ook een excuus die ik meerdere malen heb gehoord om nog geen LinkedIn profiel aan te maken. Maar stel je voor dat je je aan het oriënteren bent op een volgende stap in je loopbaan, ga jij al je contacten dan een appje sturen met een vraag hierover? Het is handiger om een keer een berichtje op LinkedIn te plaatsen, een bijkomend voordeel is dat ook mensen kunnen reageren die niet direct in jouw netwerk zitten. Wie weet wat voor handige tip hij of zij heeft. 

Kennis delen

Stel, voor het werk ga jij een nieuw oefenplan maken. Het kan dan heel handig zijn om te weten hoe anderen zo’n plan hebben gemaakt. Mogelijk ken je zelf al mensen in je netwerk die zo’n plan hebben gemaakt. Anders zou je een vraag op LinkedIn kunnen stellen, dan kunnen ook mensen die nog niet direct in jouw netwerk zitten, jou ook helpen met deze vraag. Andersom werkt het natuurlijk ook, jij kan ook anderen helpen met jouw expertise. 

Jezelf laten zien

Deze klinkt mogelijk wel heel spannend. Jij hebt kwaliteiten en bent goed in jouw werkzaamheden. Door regelmatig te reageren op een berichtje van een ander of door zelf berichten te plaatsen laat je jezelf zien. Op het moment dat een ander jouw expertise kan gebruiken, zal hij of zij dan eerder aan jou denken, omdat jouw naam vaker voorbij is gekomen. 

Start tijdig met LinkedIn

Veel mensen zien LinkedIn als nuttig als je gaat solliciteren en dat is ook zeker waar. Al biedt LinkedIn nog veel meer handige mogelijkheden (daarover een andere keer meer). Het is echter niet handig pas een LinkedIn profiel en netwerk op te bouwen op het moment dat je het nodig hebt. Je kan beter tijdig beginnen met het maken van je profiel en je netwerk op te bouwen, waarbij ik niet te kieskeurig zou zijn wie je toelaat tot je netwerk. Je weet immers nooit hoe een koe een haas vangt. 

Ik heb vijf redenen genoemd voor een LinkedIn profiel. Welke redenen kan jij nog bedenken? Ik vind het leuk om te horen, mail jouw reden naar me, dan kan ik hem toevoegen.

Wil je jouw LinkedIn profiel verbeteren, lees dan hier de tips voor je persoonlijk profiel nog eens door. Ik wens je veel succes op LinkedIn. Connecten op LinkedIn vind ik ook heel leuk: https://www.linkedin.com/in/mariskahidding/ 

Sorry, the comment form is closed at this time.